Salvaţi Copiii Iași

Salvaţi Copiii Iași

Fii realist de bun! @ Moș Crăciun Galantom ~ 2023

Dată: 31 December 2023
„Moș Crăciun realist de bun” este un proiect pentru ca educația copiilor vulnerabili să poată continua.  Fără îmbrăcăminte și încăl
[ Show more ]

68

Galantomi:

549

Donații:

90,743 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

„Moș Crăciun realist de bun” este un proiect pentru ca educația copiilor vulnerabili să poată continua. 

Fără îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă, fără hrană de bază, copiilor care provin din medii defavorizate sunt în risc de abandon școlar.

Centrele și proiectele educaționale ale Salvați Copiii Iași reprezintă punctul de întâlnire între specialiștii asociației, copii, școală și intervenția adecvată traumelor.

Crăciunul este momentul aprinderii bucuriei din ochii a peste 270 de copii vulnerabili cu o geacă groasă, ghete de iarnă și un dulce sau o jucărie, dacă se poate.

Mai înseamnă și să luptăm împreună pentru a-i feri de frig, de foame, de traume psihice și emoționale și a-i duce la școală.

LA CINE AJUNGE „MOȘ CRĂCIUN REALIST DE BUN”?

  • Copii care provin din familii cu dificultăți financiare majore (condiții precare de locuit, fără electricitate, apă, canalizare);

  • Copii implicați în munca pe stradă (cerșit, prestare diverse munci în piețe, colectat deșeuri);

  • Copii traficați sau cu risc de a fi traficați;

  • Copii care provin din familii în care este prezentă violența de orice tip;

  • Copii cu risc de separare de părinți;

  • Copii cu părinții plecați în străinătate;

  • Copii nestimulați educațional, neșcolarizați, cu risc de abandon școlar, cu dificultăți de adaptare școlară;

Peste 270 de copii vin zilnic în centrele educaționale Salvați Copiii din Iași, iar în toate proiectele și programele noastre ajungem la 4.381 de copii și 297 de părinți (cifre calculate în 2022). 

CE NEVOI SPECIFICE ACOPERĂ „MOȘ CRĂCIUN REALIST DE BUN”? Ghete călduroase, geacă de iarnă, căciulă, fular, mănuși și zile de școală.

CE NEVOI SPECIFICE ACOPERĂ STRÂNGEREA DE FONDURI?

Pentru că sărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă de generozitate, de Crăciun facem toate eforturile pentru a strânge fondurile necesare pentru un an întreg și avem cu adevărat nevoie de tine.

390.000 de euro, aceasta este suma necesară pentru a interveni real și adecvat, timp de 1 an de zile, în viața copiilor ce ajung la noi. Centrele și proiectele educaționale ale Salvați Copiii Iași reprezintă punctul de întâlnire între specialiștii asociației, copii, școală și intervenția adecvată traumelor.

Din nefericire acești copii nu au nevoie de ajutor doar într-o singură zi, ci în fiecare zi până când devin majori. Au nevoie de specialiști, de adulți de încredere de la care să învețe interacțiunea sănătoasă cu grijă și atenție, de o lume în care și ei să conteze, să râdă, să se joace, să se simtă acceptați și iubiți, de sute de ore de terapie și intervenție, de școală, de reeducare comportamentală și intervenție specializată pentru reducerea traumelor și a comportamentului agresiv, cu alte cuvinte de O NOUĂ ȘANSĂ!

Din fericire noi, toți cei care putem și vrem să ne implicăm cu servicii adecvate sau financiar, putem să le oferim această nouă șansă!

Nevoi de bază:

  • îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată de iarnă pentru a putea merge la școală;

  • hrana zilnică; pachete cu alimente de bază pentru acasă – ulei, orez, făină, zahăr, conserve de carne, fasole, paste, sos tomate;

  • produse de igienă personală (periuță dinți, pastă de dinți, unghieră, șampon, gel de duș, săpun, deodorant, șampon antiparazitar).

Nevoi educaționale:

  • integrări/reintegrări școlare, ghiozdan cu rechizite școlare, manuale, uniforme, culegeri, afterscool, recuperare și monitorizare psiho -socio - educațională, educație zilnică a comportamentului, educație pentru igienă și îngrijire, educație pentru dezvoltarea abilităților socio - emoționale, consiliere socială, timp de joacă și activități recreative, serbări, jucării.

Nevoi ce privesc sănătatea fizică și mentală:

  • consiliere psihologică, identificarea, evaluarea și eliminarea comportamentelor agresive, identificarea nevoilor copilului, prevenția unor comportamente care pot afecta sănătatea (consum de alcool, tutun, droguri, prevenire HIV / SIDA etc.);

  • terapie pentru recuperarea copilului care a suferit o formă de abuz – în cadrul acestor sesiuni sunt abordate teme terapeutice de prelucrare a abuzului astfel încât să fie diminuate simpotmele de anxietate, furie, depresie, tulburări emoționale diverse, separare de părinți, ADHD, etc; terapie prin joacă;

  • consult și tratrament oftalmologic și stomatologic, servicii de asistență medicală.

 

Vă mulțumim cu recunoștință pentru că sunteți alături de noi!