Salvaţi Copiii Iași

Salvaţi Copiii Iași

Zambetul unui copil conteaza!

Status: Fundraising

În comunitățile rurale din județul Iași sunt mulți copii aflați în aceeași situația ca Raluca! Dorim să oferim sprijin pentru 50 de copii din mediul rural care se confruntă cu atât cu lipsuri materiale, dar și cu lipsa de afecțiune și grijă părintească.

[ Show more ]

13,295 RON

Raised:

21

Supporters:

75

Donations:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Raluca are 9 ani. Ne privește cu ochii ei mari si negri și un zâmbet timid apare pe fața ei. Hăinuțele ei decolorate și sărăcioase sunt curate, iar ea se mândrește cu fustița ei cea veche cu floricele verzi. Trupul ei firav este scuturat din când în când de câte un oftat.

Fetița locuiește într-un  sat situat la 60 km de Iași, împreună cu mama sa, însărcinată în luna a 8-a şi cei doi fraţi mai mici, într-o cameră micuță, care aproape se dărâmă pe ei. Alături, în aceeași curte locuiesc bunicii și unchii care le fac viața grea. Țipă, vorbesc urât, îi lovesc, iar când unchiul consumă alcool, tot ce îi poate salva este să se ascundă”. Când era tata nu se întâmpa așa! El avea grijă de noi”... își amintește cu lacrimi în ochi Raluca.

Când echipa mobilă din Centrul de Consiliere a Organizației Salvaţi Copiii a întâlnit-o pentru prima dată pe Raluca, fetița cea micuță repeta mereu cum are de gând să le facă rău celor care i-au răpit tatăl de lângă ea. O fetița în vârstă de 9 ani care se gândea cum să își răzbune tatăl, la fel de sângeros cum văzuse că sfârșise el.

Am mers în sat de mai multe ori pentru a ne întâlni cu mama Ralucăi, cu ea și cu frații ei. Sprijinul a fost acordat întregii familii; fiecare membru al familiei a stat de vorbă cu noi pentru a fi ajutat să depășească evenimentul traumatizant. Au fost oferite bunuri de care familia avea nevoie imediat, cum ar fi alimente și rechizite. Totodată am discutat și cu autoritățile locale pentru ca împreună să spijinim familia Ralucăi.

În comunitățile rurale din județul Iași sunt mulți copii aflați în aceeași situația ca Raluca! Dorim să oferim sprijin pentru 50 de copii din mediul rural care se confruntă cu atât cu lipsuri materiale, dar și cu lipsa de afecțiune și grijă părintească. Din fondurile strânse vom cumpăra medicamente, hăinuțe, alimente, rechizite copiilor și vom asigura costurile de transport ale specialiștilor noștri pentru a vorbi cu părinții și copii la ei acasă.

Pentru ca ei să primească sprijinul nostru avem nevoie de ajutorul tău!

Cu fiecare 100 lei donați:

- Șase familii beneficiază de consiliere și îndrumare din partea unui psiholog la ei acasă;

- Două familii primesc sprijin în alimente de bază;

- Doi copii primesc rechizite pentru a merge la școală.